Αναρτήθηκε από: theologoi makedonias thrakis | Απρίλιος 21, 2011

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ

Μ. Πέμπτη 21-04-2011

Αγαπητές συναδέλφισες
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις άγιες ημέρες που διερχόμαστε έχουμε τη θαυμάσια ευκαιρία να αναλογιστούμε και να βιώσουμε τα σεπτά πάθη του Κυρίου μας. Και είναι μια ακόμη ιδανική ευκαιρία για ησυχία και άσκηση, για μετάνοια και κάθαρση, για τον αναγκαίο αυτοέλεγχο και αυτοκριτική που θα μας οδηγήσει στην βελτίωση του εαυτού μας και κατ’ επέκταση του συνόλου.

Στην υλιστική εποχή που ζούμε, όπου οι κοινωνίες του κόσμου τούτου μας ωθούν στην ατομοκρατία, επικυρώνεται -δυστυχώς- η ποικιλία των ελαττωμάτων και των προβλημάτων μας, όπως είναι: η αποξένωση και η ιδιοτέλεια, με τις θλιβερές συνέπειές της, η τρομοκρατία, η περιβαλλοντική καταστροφή, η ανισότητα των δύο φύλων, η εγκληματικότητα, οι εθνοφυλετικές διακρίσεις και άλλα γνωστά λυπηρά φαινόμενα αποϊεροποίησης του ανθρώπινου βίου και υποτίμησης της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Οι απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις βρίσκονται στην Εκκλησία μας. Ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές της Μεγάλης Εβδομάδας, που βιώνουμε τη μεγάλη φιλανθρωπία του Χριστού και την Σταυρική Του θυσία, ας μη λησμονούμε ότι αυτή έγινε για την σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου.

Η πρόσκληση του Κυρίου μας είναι σταυρική και ταυτόχρονα αναστάσιμη, απευθύνεται σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά. Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεώς Του, της νίκης Του επί της φθοράς και του θανάτου, προσφέρει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα.
Γιατί, όπως σημειώνει και ο ιερός Χρυσόστομος, «η λύπη είναι μόνο για την αμαρτία, σε όλα τα άλλα απαιτείται γενναιότητα».
Με αγωνιστικό φρόνημα λοιπόν, εμπρός στις δυσκολίες της ζωής και στα προβλήματα του κλάδου μας, ευχόμαστε ολόψυχα σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: