Αναρτήθηκε από: theologoi makedonias thrakis | Νοέμβριος 9, 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΞΕΝΑΓΩΝ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΞΕΝΑΓΩΝ

  

ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

 

Πληροφορούμε τους συναδέλφους θεολόγους ότι στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας έχουν εισαχθεί από το 2005 (2) νέα προπτυχιακά μαθήματα επιλογής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, σημερινό ΕΣΠΑ.

Τα μαθήματα αυτά είναι: α) Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο θρησκευτικό και πολιτισμικό πλαίσιο, β) Επιχειρηματικότητα και καινοτομία με έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό.

Λαμβάνοντας υπόψιν το σοβαρό πρόβλημα της αδιοριστίας των θεολόγων και στοχεύοντας στην ανεύρεση διεξόδων στον Τομέα Εργασίας, συστήνουμε το “Θρησκευτικό τουρισμό” ως εναλλακτική μορφή επαγγελματικής αποκατάστασης. Η δραστηριοποίηση στον κλάδο του θρησκευτικού τουρισμού προϋποθέτει την φοίτηση σε μια από τις τέσσερις σχολές ξεναγών της χώρας.

Το θέμα ερεύνησε και επιμελήθηκε με αγάπη η συνάδελφος και μέλος του Συνδέσμου μας, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος μας που ειδικεύεται στην Παιδαγωγική, κ.Βασιλική Ματιάκη και κατέγραψε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων συναδέλφων.

 

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                            

 

 

 

ΣΧΟΛΕΣ ΞΕΝΑΓΩΝ – Μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση

 

Σχολές Ξεναγών: Λειτουργούν μόνιμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Κέρκυρα, ανήκουν στο Υπουργείο Τουρισμού και Ανάπτυξης και προσφέρουν κατά αποκλειστικότητα επαγγελματική άδεια ξεναγού.

  

ΦΟΙΤΗΣΗ 

Η εισαγωγή γίνεται κατόπιν εξετάσεων. Δικαίωμα συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις έχουν οι υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί ελληνικής καταγωγής. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου ή πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η φοίτηση για όλες τις Σχολές Ξεναγών είναι καθημερινή, συνεχής, υποχρεωτική και πρωινή. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία και εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές. Διαρκεί πέντε εξάμηνα (2,5 έτη), παρέχεται δωρεάν και οδηγεί στη λήψη διπλώματος που επιτρέπει την απόκτηση επαγγελματικής άδειας ξεναγού.

Βασικοί εργοδότες των ξεναγών είναι τα τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία. Μπορούν, όμως, να εργαστούν και σε γραφεία οργάνωσης συνεδρίων, εταιρίες, δημόσιους φορείς, ξένα κράτη, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, καθώς ακόμα και για μεμονωμένους επισκέπτες στην Ελλάδα.

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Οι υποψήφιοι εξετάζονται αρχικά στις ξένες γλώσσες τις οποίες έχουν δηλώσει με αίτηση τους ότι επιθυμούν να εξεταστούν.

Στις εξετάσεις των ξένων γλωσσών ακολουθείται η βαθμολογική κλίμακα από μηδέν (0) έως είκοσι (20) με βάση επιτυχίας το δέκα έξι (16). Όσοι εξασφαλίσουν τη βάση επιτυχίας (16) καθώς και οι απαλλασσόμενοι από τις εξετάσεις ξένης γλώσσας οι οποίοι είναι α) πτυχιούχοι τμημάτων ξένων γλωσσών, β) κάτοχοι διπλωμάτων π.χ. Proficiency, Dalf ή Sorbonne II για την Γαλλική, Kleines Sprachdiplom για την γερμανική, Diploma di lingua e Cultura Italiana για την Ιταλική και Avanzado για την Ισπανική γλώσσα, εφόσον έχουν αποκτήσει το δίπλωμα εντός της τελευταίας πενταετίας πριν την προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων, προσέρχονται στις εξετάσεις των γραπτών μαθημάτων: Έκθεση Ιδεών, Γεωγραφία της Ελλάδος και Ιστορία της Ελλάδος. Η βάση επιτυχίας είναι το δεκατέσσερα (14). Η σειρά εισαγωγής του υποψηφίου υπολογίζεται από το μέσο όρο της βαθμολογίας των γραπτών μαθημάτων, πολλαπλασιαζόμενο από το συντελεστή μοριοδότησης της ξένης γλώσσας ή των ξένων γλωσσών.

Προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή από τις εξετάσεις ξένης γλώσσας, οι κάτοχοι των ανωτέρω διπλωμάτων, οφείλουν να προσκομίσουν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφρασή του.

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Μοριοδοτούνται με 20% επί του τελικού Μ.Ο. Των μαθημάτων οι υποψήφιοι που έχουν αποδεδειγμένη γνώση μιας από τις παρακάτω σπάνιες γλώσσες: Κινεζικά, Κορεατικά, Εβραϊκά, Πολωνικά, Νορβηγικά, Σλοβακικά, Τσέχικα, Ουγγρικά, Φινλανδικά, Φλαμανδικά, Δανέζικα, Βουλγάρικα, Αραβικά, Ρουμανικά, Σερβικά, Τουρκικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Ιαπωνικά, Πορτογαλικά, και Ρωσικά. Η μοριοδότηση αφορά μόνο μία εκ των ανωτέρω γλωσσών.

 

Επισημαίνεται στους ενδιαφερόμενους ότι η εξετάσεις διενεργούνται κάθε τρία (3) χρόνια και ότι οι επόμενες εισαγωγικές εξετάσεις θα διενεργηθούν εντός του έτους 2011. Η προκήρυξη αναμένεται στις αρχές του 2011. Στον προηγούμενο διαγωνισμό περίπου 125 άτομα κατανεμήθηκαν στις τέσσερις σχολές της χώρας (σχεδόν 30 ανά σχολή).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

  • Κεντρική Υπηρεσία Ο.Τ.Ε.Κ., Γραφείο Ξεναγών Δραγατσανίου 4, Τ.Κ. 10559, 6ος όροφος Γραφείο 14, τηλ: 210-3224569 URL: www.otek.edu.grE-mail: xenagoi@otek.edu.gr
  • Σχολή Ξεναγών Αθηνών: Μεγάλου Αλεξάνδρου 96-98 & Πλαταιών, Μεταξουργείο, Τ.Κ. 10435, τηλ: 210-3417485

  • Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης : Ιλιάδος 9-11 Αγία Τριάδα Τ.Κ. 54641 Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-887595 ,6,7) E-mail: t-guides@otenet.gr

  • Σχολή Ξεναγών Ηρακλείου Κρήτης: Ξενοδοχείο “Ξενία Ήλιος”, Κοκκίνη Χάνι, Τ.Κ. 71500, τηλ. 2810-761402

  • Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας: Ξενοδοχείο “Γαλαξίας”, Γουβιά Κέρκυρας, Τ.Κ. 49100, τηλ: 26610-99246

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: